Gerben van Driel als TV-presentator

Professioneel en doelgericht

Gerben van Driel als TV-presentator

Wat goed is komt snel. Maar hardlopers zijn ook doodlopers. Zo niet Gerben van Driel. Al jaren timmert hij in de luwte aan de weg als programmamaker en presentator. En weet langzaam maar zeker Hilversum te veroveren.

Je zou hem kunnen kennen als presentator van de RTL-talkshow Bulls & Bears. Sinds september 2021 duikt hij op RTL Z en RTL 7 wekelijks met beleggingsexperts in de actualiteit van de beurs, financiële markten en crypto’s. De economie en de beurs kennen voor Gerben dus weinig geheimen. Maar: hij is van veel méér markten thuis.

Hij begon zijn TV-loopbaan ooit Multiculturele Televisie Nederland. Als één van de weinige ‘autochtone Nederlanders’ in een mix van culturen. Hij deed verslag van uiteenlopende facetten van de multiculturele samenleving. En liet zien erg goed te zijn in ‘Human Interest’. Gerben heeft een open blik, kan goed luisteren, is oprecht nieuwsgierig naar de ander en weet daarmee pijlsnel vertrouwen te winnen. En tot interessante gesprekken te komen met zijn gasten!

Hij bewees dat in de door hemzelf bedachte rubriek ‘Klein Onderhoud’. Op Man Bijt Hond geïnspireerd. Waarin Gerben a la Frans Bromet mensen opwachtte buiten de Doe-het-zelf-winkel. En ze, zonder ook maar iets voor te produceren, vroeg of hij met ze mee mocht om verslag te doen van hun klus. Daarbij ging het natuurlijk nooit om de klus. Maar altijds om het menselijke verhaal erachter. En dat leverde regelmatig van dit soort pareltjes op.

Bij Powned onderstreepte hij sterk te zijn in Human Interest. Bijvoorbeeld in zijn interview met Fernando Ricksen, daags nadat die bekend had gemaakt terminaal ziek te zijn. Maar Gerben bewees ook te kunnen prikkelen en confronteren. Zo legde hij een motorclubbaas eigenhandig het vuur aan de schenen. Verslaggevers van andere media (waaronder de NOS en RTL Nieuws) stonden er letterlijk bij en keken er slechts naar.

En hij liet zien te beschikken over creativiteit, humor en het vermogen om serieuze zaken op een leuke en luchtige manier te kunnen behandelen. Denk aan het gebrek aan persvrijheid in politiek Den Haag of de gevoeligheden rondom de Zwarte Piet-discussie.

Kortom, Gerben is allround.
Een teamplayer in de samenwerking met cameramensen en regisseurs. Is op zijn best als hij journalistiek kan combineren met amusement en human interest. Kan met veel onderwerpen uit de voeten. Heeft ruime ervaring op locatie en in de studio. Kan switchen van serieus naar luchtig, van meelevend naar confronterend en van entertainend naar educatief. En ondanks zijn ervaring is hij voor veel kijkers nog steeds een relatief onbekend gezicht.

Dus ben je op zoek naar iemand met een eigen stijl, een nieuw gezicht, die tegelijkertijd wél in staat is om een programma te dragen? Die ken je nu. Dat is Gerben van Driel.

Gerben van Driel boeken als TV-presentator?